Manulife завершила перший квартал з прибутком, який перевершив прогноз аналітиків

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Канадська страхова компанія Manulife Financial завершила перший квартал із прибутком $1,3 млрд, що на 16% перевищує аналогічний показник першого кварталу 2023 року. Результат Manulife також перевищив консенсус-прогноз аналітиків.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування з прес-релізу Manulife відомо, що драйвером зростання прибутку став бізнес з управління активами та операції на ринку Азіатсько-Тихоокеанського регіону.

«Глобальне управління добробутом та активами продемонструвало сильний чистий прибуток», – прокоментував фінансовий директор Manulife Колін Сімпсон.

Нагадаємо, у березні 2024 року Manulife уклала угоду з продажу частини своїх менш прибуткових активів, погодившись перестрахувати поліси на суму CA$5,8 млрд із RGA Life Reinsurance. Угода дозволить Manulife вивільнити кошти у розмірі CA$800 млн, за рахунок яких буде здійснено зворотний викуп акцій. Окрім цього, продаж активів з низькою рентабельністю капіталу підвищує загальну прибутковість компанії і означає, що страховику не потрібно тримати такий великий капітал відповідно до нормативних правил.

Коментарі