«Ми більше не просимо ввічливо»: активісти проти страховиків, які підтримують нафтопровід в Африці

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Увага екологічних неурядових організацій на цьому тижні була зосереджена на страховиках, які продовжують підтримувати будівництво Східноафриканського нафтопроводу EACOP.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що на знак протесту на офісних будинках восьми страхових компаній, включаючи Chubb, Hiscox, Tokio Marine, з’явилися графіті «Don’t Insure EACOP».

Представник організації Money Rebellion так прокоментувала акцію: «Страховики Lloyd’s знають про вплив цього проекту на клімат та права людини вже понад рік. Їх ввічливо попросили, але вони продовжували ставити короткостроковий прибуток вище за людей і планету. Ми більше не просимо ввічливо».

Раніше біля головного офісу Tokio Marine відбулася акція протесту проти участі японського страховика у будівництві Східноафриканського трубопроводу (EACOP). «Tokio Marine раніше відповіли, що вони не мають наміру страхувати вугільну шахту Adani Carmichael в Австралії. Tokio Marine повинні оголосити, що не фінансуватимуть жодних нових проектів, пов’язаних з викопним паливом, включаючи EACOP», — сказав Юкі Танабе, учасник кліматичної кампанії JACSES.

Коментарі