Міжнародна морська організація завершила розслідування інциденту у Суецькому каналі

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Міжнародна морська організація (International Maritime Organization, IMO) найближчими днями опублікує докладний звіт про посадку на мілину в Суецькому каналі контейнеровозу Ever Given.

Цей інцидент став найдорожчою аварією за участю морських суден. За оцінками фахівців, сукупні збитки від аварії досягли $1 млрд.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що у березні 2021 року найбільший контейнеровоз Ever Given сіль на мілину в Суецькому каналі, заблокувавши рух інших морських суден. Понад 100 днів знадобилося для того, щоб контенероз Ever Given після аварії з посадкою на мілину, складної рятувальної операції та тривалих суперечок про врегулювання претензій зміг залишити акваторію Суецького каналу.

Порушення в кермовому управлінні та перевищення швидкості руху стали ймовірною причиною посадки на мілину контейнеровозу Ever Given у Суецькому каналі у березні цього року. Таку версію озвучило Управління Суецького каналу (SCA) на тлі суперечок щодо компенсаційних виплат.
За інформацією SCA, швидкість руху судна становила 25 км/годину при 8-9 км/годину, рекомендованих для проходження складних ділянок, подібних до акваторії Суецького каналу.

Коментарі