Міжнародні резерви України у вересні скоротилися на 5,9% до $23,9 млрд.

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
gold
Станом на 1 жовтня 2022 року міжнародні резерви України становили $23,9 млрд проти $25,4 млрд місяцем раніше. Об’єм міжнародних резервів скоротився на 5,9%.

Інтернет-ресурсу УкрСтрахування з прес-релізу НБУ відомо, що зміна обсягу міжнародних резервів відбулася внаслідок надходжень міжнародної допомоги та продажу валюти Національним банком на міжбанківському ринку, у тому числі для забезпечення оборонних потреб та платежів українців за кордоном.

У звітному періоді на рахунки Уряду України до НБУ надійшло $2,0 млрд. Загальний обсяг платежів Уряду України з обслуговування та погашення державного боргу в іноземній валюті становив $65,1 млн, у тому числі $63,0 млн спрямовані на обслуговування та погашення боргу перед міжнародними кредиторами, $2,1 млн. – для обслуговування валютних ОВДП.

“Поточний обсяг міжнародних резервів забезпечує фінансування 3,7 місяців майбутнього імпорту, що достатньо для виконання зобов’язань України та поточних операцій уряду та Національного банку”, – йдеться у прес-релізі НБУ.

Коментарі