Міжнародні резерви України вперше перевищили довоєнний рівень

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
gold
Станом на 1 грудня 2022 року міжнародні резерви України становили $27,95 млрд проти $25,2 млрд місяцем раніше. Обсяг міжнародних резервів збільшився на 10,7%, уперше перевищивши довоєнний рівень.

Інтернет-ресурсу УкрСтрахування з прес-релізу НБУ відомо, що зміна обсягу міжнародних резервів відбулася завдяки стійким надходженням міжнародної допомоги на тлі менших обсягів чистого продажу валюти Національним банком та помірним борговим виплатам країни в іноземній валюті.

Протягом листопада на рахунки Уряду України до НБУ надійшло $4,6 млрд, у тому числі $2,5 млрд від Європейського Союзу, $1,5 млрд – від США через трастовий фонд Світового банку, $517,8 млн – від розміщення внутрішніх державних облігацій (ОВДП), номінованих у валюті, $69 млн – від інших міжнародних кредиторів.

Загальний обсяг платежів Уряду України з обслуговування та погашення державного боргу в іноземній валюті становив $605 млн.

“Поточний обсяг міжнародних резервів забезпечує фінансування 3,5 місяців майбутнього імпорту, що достатньо для виконання зобов’язань України та поточних операцій уряду та Національного банку”, – йдеться у прес-релізі НБУ.

Коментарі