Міжнародні резерви України зросли до $43,8 млрд: НБУ

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Станом на 1 квітня 2024 року міжнародні резерви України становили $43,8 млрд проти $37,05 млрд місяцем раніше. Обсяг міжнародних резервів протягом місяця збільшився на 18%.

Інтернет-ресурсу УкрСтрахування з прес-релізу НБУ відомо, що на зміну обсягу міжнародних резервів вплинули надходження від міжнародних партнерів, які перевищили чистий продаж валюти Національним банком та боргові виплати в іноземній валюті.

Обсяг чистого продажу валюти в березні становив $1,8 млрд проти $1,5 млрд на місяць раніше. У звітному місяці на рахунки Уряду України до НБУ надійшло $9,3 млрд, у тому числі $4,9 млрд склав перший транш Євросоюзу в рамках перехідного фінансування за інструментом Ukraine Facility, $1,6 млрд – від Світового банку під гарантії Японії та Великобританії, $1 ,47 млрд – від Канади, $880 млн – від МВФ, $286 млн становили кошти від розміщення валютних облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП), $118 млн грантові кошти від Японії, що надійшли через Світовий банк, $32 млн грантові кошти від Сербії.

Уряд України виплатив за обслуговування та погашення державного боргу в іноземній валюті $363,5 млн.

«Цей обсяг міжнародних резервів забезпечує фінансування 5,8 місяців майбутнього імпорту», – йдеться у прес-релізі НБУ.

Коментарі