Moody’s підвищило рейтинг фінансової стійкості італійської Generali Group

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Міжнародне рейтингове агентство Moody’s переглянуло рейтинг фінансової стійкості та низку боргових рейтингів італійської страхової групи Generali, підвищивши їх на один пункт.

Як повідомляє інтернет-ресурс УкрСтрахування з посиланням на звіт Moody’s, рейтинг фінансової стійкості Generali підвищений до A3 з Baa1. Прогноз “стабільний”. Автори звіту відзначають покращення кредитоспроможності Групи та її здатність протистояти «потенційним серйозним сценаріям стресу» завдяки диверсифікації доходів, прибутку та активів Групи за межами Італії.

«Generali змогла значною мірою компенсувати вплив низьких процентних ставок на свій прибуток/…/ Це переважно завдяки підвищенню маржі андеррайтингу, що частково компенсує нижчі доходи від інвестицій, про що свідчить покращення технічної маржі життя та комбінованих коефіцієнтів майна та нещасних випадків (P&C) », – йдеться у звіті Moody’s.

Раніше повідомлялося, що міністерство юстиції США закликало міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings “ретельно розглянути” поправки в методику рейтингування кредитоспроможності облігацій, що належать страховикам. На думку Мін’юсту США, нова методика рейтингування може загрожувати справедливій конкуренції.

Коментарі