МТСБУ попереджає про шахрайство при оформленні електронного сертифікату «Зелена карта»

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Моторне (транспортне) страхове бюро України закликало автомобілістів виявляти пильність при оформленні страхових сертифікатів «Зелена карта» та не користуватися послугами сумнівних посередників, які пропонують привабливі знижки.

Як повідомляє інтернет ресурс УкрСтрахування з посиланням на заяву МТСБУ, серед водіїв, які планують перетинати (на виїзд) державний кордон України, поширюються фальшиві електронні сертифікати «Зелена карта».

Листи у форматі PDF надсилалися на електронну пошту автомобілістів під час укладання ними електронних договорів страхування «Зелена карта». Під час перевірки такі сертифікати не відображаються у Єдиній централізованій базі даних МТСБУ.

«Звертаємо увагу, що з такими “сертифікатами” цивільно-правова відповідальність водія вважається незастрахованою, а тому водій ризикує (навіть не усвідомлюючи цього) отримати заборону на перетин кордону на транспортному засобі, бути оштрафованим іноземними контролюючими органами, а у разі настання з його вини дорожньо-транспортної пригоди за кордоном – усі витрати будуть покладені на цього водія», – заявили у МТСБУ.

Коментарі