МТСБУ прозвітувало про виплати за перше півріччя з Фонду захисту постраждалих у ДТП

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
За перше півріччя із фонду Моторного (транспортного) страхового бюро України було виплачено 225 млн. грн., що на 6,5% перевищує аналогічний показник 2021 року. Для порівняння обрано цей період, оскільки у 2022 році база порівняння спотворена наслідками військової агресії росії проти України.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування зі звіту МТСБУ відомо, що розмір середньої регламентної виплати з Фонду захисту потерпілих становив 56,5 тис. грн. проти 37,9 тис. грн. у 2021 році. Приріст становив 49%, це сталося внаслідок інфляційних процесів, а також збільшення максимального розміру страхових сум.

У першому півріччі МТСБУ виплатило 10,6 млн. грн. за договорами ОСЦПВ страхових компаній, які припинили діяльність та визнані банкрутами. «За зобов’язаннями компаній, які припинили діяльність на ринку ОСЦПВ, які ще не визнані банкрутами в установленому законодавством порядку, здійснено виплати за рахунок наявних у Фонді захисту постраждалих МТСБУ гарантійних внесків страховиків на суму 15,6 млн. грн», – йдеться у звіті.

Коментарі