Munich Re: 2023 став найспекотнішим і з рекордними збитками від природних катастроф

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Одна з найбільших страхових і перестрахувальних груп Munich Re опублікувала звіт про стихійні лиха в 2023 році, загальні економічні збитки від яких становили $250 млрд. Збитки глобальної страхової галузі від стихійних лих досягли $95 млрд, що вище за середньорічний показник за десятиліття ($90 млрд).

Згідно зі звітом Munich Re, землетрус у Туреччині та Сирії став найруйнівнішою гуманітарною катастрофою року, а грози в Північній Америці та Європі стали найруйнівнішими за всю історію спостережень. Сукупна застрахована шкода від сильних гроз та екстремальної погоди в Північній Америці та Європі склала $58 млрд.

Як стало відомо інтернет-ресурсу УкрСтрахування зі звіту Munich Re, на другому місці за обсягом збитків після землетрусу в Туреччині став тайфун Доксурі. Загальні збитки становили близько $25 млрд, з яких лише близько $2 млрд склали застраховані втрати.

Ще однією винятковою подією стало стрімке посилення урагану Отіс на західному узбережжі Мексики у жовтні минулого року. Загальні збитки оцінюються у $12 млрд, застраховані – близько $4 млрд.

У звіті також йдеться, що 2023 рік став найспекотнішим за всю історію: було побито велику кількість регіональних рекордів.

Коментарі