Національний банк України анулював ліцензії та призначив тимчасову адміністрацію до СК «Саламандра»

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Національний банк України анулював ліцензії на провадження господарської діяльності у сфері страхування СК «Саламандра».

Рішення прийнято на засіданні Комітету з нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг та набуло чинності 14 травня 2024 року.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування з прес-релізу НБУ відомо, що в результаті проведення планової перевірки встановлено факт здійснення ПрАТ «СК «Саламандра» ризикової діяльності, що загрожує інтересам кредиторів та страхувальників, а саме формування страхових резервів у недостатньому розмірі тричі протягом календарного року.

Національний банк України 14 травня 2024 року також прийняв рішення про призначення тимчасової адміністрації у ПрАТ «СК «Саламандра» та усунення органів управління страховика від управління компанією.

Нагадаємо, у квітні 2024 року ринок небанківських фінансових установ України скоротився на 11 компаній. Протягом минулого місяця ринок небанківських фінансових установ поповнив 1 страховий брокер. Водночас ринок залишили 2 страхові компанії, 2 ломбарди та 8 фінансових компаній.

Коментарі