Національний банк України тимчасово призупинив ліцензії у двох страховиків

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Відносно двох страхових компаній Національним банком України вжито заходи впливу за порушення ліцензійних вимог. Про це інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо з прес-релізу НБУ.

Повідомляється, що страхова компанія «Альфа Страхування» та СК «Мотор-Гарант» зобов’язані в строк до 5 грудня 2023 року усунути виявлені порушення. Такі рішення Комітет із нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив 5 грудня 2022 року.

Вказані заходи впливу застосовані у зв’язку з невідповідністю компаній вимогам Положення про ліцензування та реєстрацію постачальників фінансових послуг, затвердженого постановою правління Національного банку України від 24 грудня 2021 року № 153. Йдеться про невідповідність вимогам до ділової репутації постачальників фінансових послуг.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що Національний банк України спростив процедуру анулювання ліцензії на право провадження страхової діяльності та вніс зміни до умов застосування заходів впливу за виявлені порушення.

Коментарі