Національний банк України зберіг облікову ставку на рівні 15% річних

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Правління Національного банку України зберегло облікову ставку на рівні 15% річних. У прес-релізі НБУ йдеться, що таке рішення узгоджується з необхідністю подальшої підтримки курсової стійкості, збереження помірної інфляції у 2024 році та її приведення до цільового діапазону 5% ± 1 п. п.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування з прес-релізу НБУ відомо, що інфляція перебуватиме в межах цільового діапазону 5% ± 1 п. п. у найближчі місяці. Із середини року вона пришвидшиться через вичерпання ефектів високих торішніх урожаїв. Додатково на ціни тисне подальше відновлення споживчого попиту, а також перенесення витрат бізнесу на споживчі ціни, зокрема через все ще високі ризики безпеки та підвищення зарплат.

Нагадаємо, Правління Національного банку України з 15 грудня 2023 року знизило облікову ставку із 16% до 15%. У прес-релізі НБУ йдеться, що зниження облікової ставки узгоджується із уповільненням інфляції та покращенням інфляційних очікувань. Це рішення сприятиме збереженню привабливості гривневих інструментів для заощаджень.

Коментарі