Найбільша кількість інвестицій у фінансові послуги припадає на Велику Британію

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Британський ринок зміцнює лідерські позиції у ролі найпривабливішого фінансового та інвестиційного центру Європи. Про це йдеться у новому дослідженні аналітичної компанії EY (Ernst&Young).

Згідно з EY, у 2023 році на британському ринку було зареєстровано 108 проектів у сфері фінансових послуг порівняно з 76 проектами у 2022 році.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування зі звіту EY відомо, що друге місце за кількістю залучених проектів у 2023 році посідає Франція (39 проектів). Третє місце із 38 інвестиційними проектами у сфері фінансових послуг займає Німеччина.

На долю Великої Британії припадає третина всіх європейських інвестиційних проектів у сфері фінансових послуг (33%), на Францію та Німеччину припадає по 12%, на Іспанію – 5%.

«Навіть незважаючи на складні макроекономічні умови та геополітичну невизначеність, стабільність сектора фінансових послуг Великої Британії забезпечила збереження довіри іноземних інвесторів. Однак конкуренція жорстка – як з боку європейських колег, так і за кордоном – і підвищення привабливості ринку має бути головним пріоритетом як для промисловості, так і для уряду», – прокоментувала Анна Ентоні, керуючий партнер EY з фінансових послуг у Великій Британії.

Коментарі