Найбільших збитків європейським страховикам завдають кліматичні явища

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Згідно з звітом аналітичної компанії Milliman, аномальні погодні явища та події природного катастрофічного характеру є для європейських страховиків найголовнішим фактором збитків.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування зі звіту Milliman відомо, що у 2022 році посуха на Європейському континенті стала найсильнішою за 500 років. Посушлива погода призвела до застрахованих збитків у розмірі 19 млрд. євро. Ці збитки включають не лише втрату врожаю, а й збитки від лісових пожеж, посилення навантаження на енергосистему, ризики у сфері охорони здоров’я, збій у річковій навігації через зниження рівня води та інші.

Внаслідок спекотної погоди європейським перестраховикам пред’являлися вимоги вище за середні. Лютий 2022 року приніс ураганні вітри, зливи та місцеві повені, які, за оцінками, зазнали перестрахованих збитків у розмірі 3,3 млрд євро.

Автори звіту Milliman рекомендують для підвищення стійкості до зміни клімату та фінансової безпеки регулярно проводити стрес-тестування діяльності страховиків, використовувати причинно-наслідкове моделювання для врахування кліматичних ризиків та прибутковості активів.

Коментарі