Найбільший судовий розгляд щодо лізингових літаків розпочався у Дубліні

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
У Дубліні почався судовий розгляд спору щодо відшкодування за лізингові літаки, які утримуються в російських аеропортах. Сукупна вартість збитків, які висувають представники лізингових авіакомпаній своїм страховикам, становить $8 млрд.

Згідно з інформацією Reuters, найбільші авіакомпанії SMBC, Avolon, BOC Aviation, CDB Aviation, Nordic Aviation Capital та Carlyle Aviation Partners пред’являють свої претензії в Ірландії, де понад 60% орендованих у світі літаків перебувають у власності чи управлінні. Лондонський Lloyd’s, Chubb та Fidelis входять до числа страховиків, які оскаржують ці претензії.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що дату проведення судового засідання було перенесено на тиждень пізніше запланованої дати на прохання учасників процесу. Судовий процес пройде у спеціальному місці, оскільки жоден суд в Ірландії не може вмістити 180 задіяних адвокатів.

З моменту подання позовів орендодавці досягли розрахунків з росією на загальну суму понад $2,5 млрд за більш ніж 100 літаків, право власності на які перейшло до російських авіакомпаній.

Коментарі