НБУ обмежив участь російських резидентів в управлінні небанківськими фінансовими установами

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Постановою Національного банку України від 4 травня 2022 року №93 внесено зміни, покликані нівелювати вплив країни-агресора на управління небанківськими фінансовими установами.

Постановою «Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 24 грудня 2021 р. № 153 та врегулювання деяких питань у діяльності постачальників фінансових послуг» громадянам російської федерації забороняється володіння понад 10% акцій (часткова участь) у страхових, лізингових, фінансових, факторингових компаніях та інших компаніях, що є постачальниками фінансових послуг.

Заборона торкнеться російських юридичних осіб та осіб, які постійно проживають у росії. Окрім пайової участі перерахованим суб’єктам забороняється прямо чи опосередковано користуватися правом голосу та брати участь в управлінні небанківською установою до скасування або припинення військового стану в Україні.

Інтернет-ресурсу УкрСтрахування відомо, що суб’єкти, які потрапили під обмеження, можуть звернутися до Національного банку для призначення довіреної особи, якій можна передати право їхнього голосу.

Коментарі