НБУ оголосив про відновлення доступу до даних державних реєстрів

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Національний банк України скасував вимоги Постанови від 6 березня 2022 року, якою передбачалося обмеження доступу до даних щодо окремих реєстрів та переліків учасників ринків небанківських фінансових послуг.

Доступ до Державного реєстру фінансових установ, Реєстру колекторських компаній, Державного реєстру страхових та перестрахувальних брокерів, переліку небанківських фінансових груп, Комплексної інформаційної системи Національного банку України буде відновлено протягом 5 днів з моменту набуття чинності Постановою НБУ (30 листопада).

Інтернет ресурсу УкрСтрахування з прес-релізу НБУ відомо, що протягом 10 днів небанківські фінансові установи, колекторські компанії та юридичні особи, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінансові послуги, повинні на своїх веб-сайтах розмістити інформацію про структуру власності.

Також вводиться формат віддалених інспекційних перевірок. Такий формат дозволить уникнути зловживань з боку піднаглядових Національному банку установ», – йдеться у прес-релізі НБУ.

Коментарі