НБУ прогнозує до кінця року уповільнення інфляції до 14,8% та зростання ВВП на 2%

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
В Інфляційному звіті за квітень 2023 року Національний банк України прогнозує до кінця року уповільнення інфляції до 14,8% та зростання ВВП на 2%. «У наступні роки інфляція продовжить знижуватися, а відновлення економіки прискориться на тлі закладеного в прогнозі зниження ризиків безпеки», – йдеться у звіті.

У першому півріччі спостерігатиметься «стрімке зниження інфляції», у другому півріччі, на думку НБУ, «темпи зростання споживчих цін зберігатимуться на практично незмінному рівні». У 2024 рокці інфляція в Україні сповільниться до 9,6% річних, у 2025 році – до 6%, а темп економічного зростання прискориться до 4,3% та 6,4% відповідно.

«Позитивним ризиком для прогнозу є швидка реалізація проекту відновлення України, яка разом із євроінтеграційними реформами дозволить значно прискорити темпи економічного зростання», – йдеться у звіті.

Інтернет ресурс УкрСтрахування раніше повідомляв, що споживча інфляція у березні 2023 року становила 21,3% річних проти 24,9% місяцем раніше. У місячному вимірі зростання споживчих цін склало 1,5%.

Коментарі