НБУ пропонує системне оновлення ринку обов’язкового автострахування в Україні

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Якісно нову модель регулювання ринку обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників транспортних засобів (ОСЦПВ) пропонує розробити профільному парламентському комітету Національний банк України.

Як повідомляє інтернет ресурс УкрСтрахування, Національний банк України звернувся до Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради України з пропозицією суттєво оновити Закон України «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників транспортних засобів».

Оновлення закону про автоцивілку має відповідати європейським нормам з урахуванням інтересів страхувальників та потерпілих. На думку НБУ, «це дозволить підвищити довіру до такого виду страхування та сприятиме подальшому розвитку ринку ОСЦПВ».

Зміни мають стосуватися встановлення нових стандартів якості страхового покриття, справедливої ​​вартості поліса та його цифрових аналогів. Окрім цього, пропонується підвищити якість обслуговування страхувальників, а також удосконалити систему МТСБУ та державного нагляду за його діяльністю.

Раніше у профільному комітеті Верховної Ради України відбулося засідання робочої групи для обговорення законопроекту про ОСЦПВ.

Коментарі