НБУ пропонує привести у відповідність до Директиви ЄС Закон України «Про ОСЦПВ»

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Концепція реформування обов’язкового страхування відповідальності автовласників, яку презентував Національний банк України, містить низку пропозицій для захисту страхувальників відповідно до вимог законодавства Європейського Союзу.

Зокрема, пропонується протягом 6-7 років провести поетапне підвищення суми страхового відшкодування за шкоду, заподіяну майну постраждалих, із 160 тис. грн до 1,6 млн євро. Страхову суму за шкоду, заподіяну життю та здоров’ю потерпілих, пропонується збільшити з 320 тис грн до 6,45 млн євро. Ці зміни призведуть до відповідності Директиві ЄС 2021/2118 від 24 листопада 2021 року.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування також відомо, що концепція змін до Закону «Про ОСЦПВ» передбачає запровадження обов’язкового прямого врегулювання страхових випадків для всіх страховиків, що, на думку НБУ, «значно скоротить та спростить процес отримання страхових виплат».

Окрім цього пропонується вільне ціноутворення для страховиків та нові правила для розрахунку страхових виплат.

Раніше повідомлялося, що новим Законом передбачається підзвітність МТСБУ регулятору та незалежним аудиторам. МТСБУ має мати систему внутрішнього контролю та прийняття рішень.

Коментарі