НБУ провів опитування про стійкість фінансового сектора та системні ризики

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
НБУ провів чергове опитування щодо системних ризиків у фінансовому секторі України. Опитування проводилось з 7 по 21 травня 2024 року. Участь у ньому взяли керівники 22 банків, 10 страховиків та 2 інвестиційних компаній.

Згідно з звітом, у травні 2024 року близько 45% респондентів оцінили поточний стан сектора як добрий або дуже добрий. Баланс відповідей залишається позитивним (+21%), але порівняно з попереднім опитуванням у листопаді 2023 року знизився на 5 п.п.

Основними джерелами ризику для фінансового сектора залишається війна з росією, ризики, пов’язані з припливом іноземного капіталу, діяльність правоохоронних та судових органів, шахрайство та кіберзагрози, а також ризик якості людського капіталу.

Інтернет-ресурсу УкрСтрахування з результатів опитування також відомо, що дві третини топ-менеджерів вважають, що в найближчі півроку стан фінансового сектора не зміниться. Решта учасників опитування розділилася в оцінці перспективи фінансового сектору: одна половина очікує позитивних змін, інша – негативних.

Коментарі