НБУ розпочав громадське обговорення проєкту вимог до розкриття інформації страховиками

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Національний банк України ініціював громадське обговорення вимог щодо розкриття інформації про стандартний страховий продукт на веб-сайтах страхових компаній та посередників.

У запропонованому для обговорення проєкті постанови «Про затвердження Положення про розкриття інформації та розміщення інформаційного документа про стандартний страховий продукт на веб-сайтах страховиків та страхових посередників» містяться вимоги щодо розкриття інформації для споживача страхового продукту.

Зокрема, споживач повинен мати доступ до інформації про порядок врегулювання претензії у разі банкрутства страховика, про основні умови страхового продукту, включаючи особливості розкриття такої інформації щодо класів страхування життя. На веб-сайтах страховиків інформація про страховий продукт повинна міститися у відповідному форматі.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що публічне обговорення проєкту триватиме до 11 вересня 2023 року.

Раніше НБУ ініціював громадське обговорення проєкту постанови Правління НБУ «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України з питань реєстрації страхових та перестрахувальних брокерів та умов здійснення посередницької діяльності у сфері страхування».

Коментарі