НБУ створює перелік страховиків для платежів за договорами перестрахування з нерезидентами

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Національний банк України переглянув вимоги щодо платіжних операцій за договорами перестрахування, укладеними з нерезидентами.

Для цього регулятор створює спеціальний Перелік страховиків, щоб спростити процедуру проведення платежів із перестрахування за кордон. Згідно з прес-релізом НБУ, з 14 лютого 2023 року страховики та брокери зможуть здійснювати платежі за відповідними договорами без обмежень за датою укладання таких договорів.

Водночас скасовується вимога щодо необхідності надання страховиком обслуговуючому банку індивідуального рішення НБУ щодо дозволу на проведення валютних операцій за укладеними із перестраховиками-нерезидентами договорами перестрахування.

Крім цього НБУ висуває вимоги щодо рейтингового рівня: рейтинг фінансової надійності (стійкості) перестраховика-нерезидента, з яким здійснюється операція перестрахування, повинен відповідати рівню не нижче за A3 (Moody’s) та A- від S&P, Fitch Ratings та AM Best.

Раніше інтернет ресурс УкрСтраювання повідомляв про нові правила перестрахування у страховика (перестраховика), який є нерезидентом України.

Коментарі