НБУ ухвалив рішення зберегти облікову ставку на рівні 25% річних

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Правління Національного банку України залишило без змін діючу облікову ставку на рівні 25% річних. Це рішення, згідно з прес-релізом НБУ, «підтримає ефекти від попередніх заходів щодо посилення привабливості гривневих активів, дозволить і надалі забезпечувати стійкість валютного ринку та формувати належні передумови для збереження стійкого тренду щодо зниження інфляції та пом’якшення найбільш обтяжливих валютних обмежень».

Інтернет ресурсу УкрСтрахування також із коментаря НБУ відомо, що з початку року інфляція знижувалася швидше, ніж очікувалося. У березні темпи зростання споживчих цін сповільнилися до 21,3% у річному обчисленні, завдяки достатній ринковій пропозиції продовольства та пального, а також унаслідок відновлення енергетичної системи після ракетного обстрілу.

«З огляду на зазначені ризики, високу невизначеність та очікувані суттєві витрати державного бюджету, збереження курсової стійкості на тлі планів щодо валютної лібералізації вимагатиме продовження монетарної політики, спрямованої на забезпечення високої привабливості заощаджень у гривні». – йдеться у прес-релізі.

Коментарі