НБУ виключив із Держреєстру одного страховика, в іншого анулював частину ліцензій

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Рішенням Комітету з нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг від 12 грудня 2022 року у страхової компанії «Азінко» анульовано низку ліцензій.

Зокрема, анульовано ліцензії на здійснення добровільного страхування кредитів, добровільного страхування медичних витрат, добровільного страхування вантажів та багажу, добровільного страхування відповідальності та інші. Рішення ухвалено на підставі заяви страховика.

Ще одного страховика – СК «Арсенал Лайф» – виключено із Державного реєстру фінансових установ України. Раніше щодо СК «Арсенал Лайф» було застосовано захід впливу у вигляді анулювання ліцензії на здійснення страхової діяльності у формі добровільного страхування життя.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування раніше повідомляв, що станом на 1 грудня 2022 року кількість страхових компаній в Україні становить 130, страхових брокерів 63.

Згідно з звітом НБУ, у листопаді 2022 року ринок небанківських фінансових послуг залишили 50 компаній, у тому числі 7 страховиків. Кількість небанківських фінансових установ (компаній) скоротилася до 1522 року проти 1572 року місяцем раніше.

Коментарі