НБУ визначив перелік основної інформації про страховика та страховий продукт

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Страхові компанії та посередники на своїх веб-сайтах повинні розміщувати основну інформацію для ознайомлення споживача з умовами страхового продукту.

Цю вимогу визначено постановою Правління Національного банку України «Про затвердження Положення про розкриття інформації та розміщення інформаційного документа про стандартний страховий продукт на веб-сайтах страховиків та страхових посередників» від 20 грудня 2023 року № 174, яка набирає чинності 1 січня 2024 року.

Постановою визначено 6-місячний перехідний період для страховиків та страхових посередників.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування з прес-релізу НБУ відомо, що мінімальний обсяг інформації, яка має надаватися споживачеві до укладення договору страхування, включає: інформацію про об’єкт страхування, страхові ризики та страхові випадки, розміри страхової суми, умови здійснення страхових виплат, порядок оподаткування страхових виплат та застосування податкових пільг.

На веб-сайтах страхових компаній та посередників має бути інформація про стандартний страховий продукт, в якому коротко викладено найважливіші умови страхового продукту. «Це дозволить споживачеві детальніше ознайомитися з особливостями страхового продукту до укладення договору страхування та порівняти його з аналогічними страховими продуктами інших страховиків», – йдеться у прес-релізі НБУ.

Коментарі