НБУ затвердив Положення про план безперервної діяльності страховика

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Після громадського обговорення проекту документа Національний банк України затвердив Положення про порядок підготовки та поновлення плану безперервної діяльності, плану поновлення діяльності та плану фінансування страховика з метою забезпечення безперервного виконання страховиками ключових функцій та підвищення їх фінансової стійкості.

Документ набирає чинності 26 червня 2024 року.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв про початок обговорення проєкту Положення, яке передбачає регулярне оновлення страховиком плану поновлення діяльності у разі кризових ситуацій та фінансування, а також погодження з регулятором за умови виконання вимог до платоспроможності страховика.

Положенням передбачено кроки щодо складання та погодження плану поновлення діяльності страховика, вимоги до структури такого плану та порядок подання до НБУ.

«Страховики повинні затвердити план безперервної діяльності страховика, план поновлення діяльності страховика та план фінансування страховика відповідно до умов, визначених у Положенні, протягом шести місяців з дня набрання чинності зазначеною постановою», – повідомили в НБУ.

Коментарі