Негативний ефект від краху банку SVB на європейських страховиків незначний

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Європейський страховий сектор не схильний до ризиків у зв’язку з банкрутством банку SVB, «оскільки має ряд захисних драйверів». Такий висновок зробили аналітики JP Morgan у звіті, присвяченому потенційним проблемам для страховиків через крах одного з найбільших банків Кремнієвої долини (США).

«Ми вважаємо, що сектор виграє від низки захисних факторів: страховики не беруть на себе значних ризиків тривалості активів та зобов’язань; Європейські страховики дуже добре капіталізовані із середнім коефіцієнтом SII ~210%; Європейські страхові нереалізовані втрати капіталу в капіталі МСФЗ, як правило, не є реальними економічними втратами», – йдеться у звіті JP Morgan.

Крім перерахованих, були названі й інші фактори: переоцінка страховиками своїх балансових інвестицій по МСФЗ, оцінка активів за ринковою вартістю, а також відсутність ризику ліквідності або серйозної втраченої вигоди у зв’язку з банкрутством SVB.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що крах банку Silicon Valley Bank (SVB) міг стати для страховиків серйозною проблемою, якби не втручання уряду США, який забезпечив захист вкладників через Федеральну корпорацію зі страхування вкладів.

Коментарі