Німецькі страховики Allianz та Munich Re відновили страхове покриття газопроводу «Північний потік -1»

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Попри публічну позицію влади Німеччини щодо зв’язків з росією, два найбільші німецькі страховики Allianz і Munich Re відновили страхове покриття газопроводу «Північний потік -1». Про це повідомляє агентство Reuters, посилаючись на кілька джерел, знайомих із ситуацією.

Згідно з Reuters, «одне з п’яти джерел повідомило, що уряд Німеччини не заперечував проти страховки. Більшість західних інвесторів списали свої частки у трубопроводі».

За словами одного з джерел, страховий поліс покриває збитки, завдані трубопроводу, та питання зупинення бізнесу. Наявність страховки також полегшила б будь-які ремонтні роботи, необхідні для відновлення постачання газу дном Балтійського моря до Європи.

Інтернет ресурсу УкрСтраювання також відомо, що Munich Re, Allianz та канцелярія Німеччини відмовилися від коментарів щодо цього питання.

За словами трьох джерел у страховій галузі, три синдикати Lloyd’s, які раніше брали участь у страховому покритті газопроводу, навряд чи відновили свої ризики. Однак, четверте джерело повідомило, що його андеррайтерський синдикат Lloyd’s продовжує забезпечувати страхування проекту.

Коментарі