Нові кліматичні зобов’язання AXA Group містять можливості для інтерпретацій

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Французька страхова група AXA Group оголосила про відмову у страховій підтримці нових газових родовищ.

Нова політика Групи щодо нафто- та газових проектів почне діяти з 2025 року. На думку групи екологічних неурядових організацій Insure Our Future, ці зобов’язання не охоплюють низку компаній-партнерів AXA, які перебувають у «перехідному періоді».

«На відміну від своїх конкурентів Allianz, Munich і Hannover Re, AXA послаблює свої зобов’язання, залишаючи за собою право охоплювати нові родовища нафти і газу, поки вони розробляються компаніями з планом переходу. Це повторює підхід із її попередньої енергетичної політики від жовтня 2021 року. AXA продемонструвала гнучку інтерпретацію цих планів, знову проголосувавши цього року за так званий кліматичний план», – йдеться у коментарі Insure Our Future.

Раніше AXA Group оголосила про відмову з 2024 страхувати проекти, пов’язані з нафтовими родовищами. Інтернет ресурс УкрСтрахування вже повідомляв, що напередодні відкриття щорічної Конференції ООН з питань клімату в листопаді 2021 року AXA Group заявила про відмову від інвестування нових проектів розвідки та експлуатації нових нафтових родовищ, нетрадиційних родовищ в Арктиці.

Коментарі