Нові вимоги до платоспроможності страховиків набули чинності: НБУ

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
З 1 січня набувають чинності нові вимоги до платоспроможності страховиків, формування технічних резервів, обліку договорів страхування та захисту інформації.

Як повідомляє інтернет ресурс УкрСтрахування з посиланням на прес-реліз НБУ, нові вимоги запроваджуються відповідно до Закону України «Про страхування» та ґрунтуються на принципах Директиви 2009/138/ЄС (Solvency II) та МСФЗ 17 «Страхові контракти».

Для страховиків встановлено перехідний період до 30 червня 2024 року, щоб привести свою діяльність у відповідність до нових вимог.

Згідно з НБУ, протягом трирічного періоду (до 1 січня 2027 року) страховики розраховуватимуть капітал платоспроможності за спрощеним підходом з урахуванням показників страхових премій, страхових виплат, технічних резервів тощо.

Нагадаємо, Національний банк України ініціював громадське обговорення проєкту Положення про встановлення вимог щодо забезпечення платоспроможності та інвестиційної діяльності страховика. Проєктом документа прописано порядок забезпечення платоспроможності через розрахунок регулятивного капіталу та капіталу платоспроможності.

Коментарі