Оцінювачі пожежної безпеки в житловому будівництві потребують страхового захисту

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Прогалину у страховому захисті ризику відповідальності оцінювача пожежної безпеки у сфері будівництва Великобританії мають намір заповнити перестраховик SCOR, фінтех-компанія MGAM та Департамент житлового будівництва.

Про це йдеться в прес-релізі SCOR, згідно з яким брак спеціального страхового покриття професійної відповідальності оцінювачів будинків високої поверховості посилює проблеми ринку нерухомості, видачі сертифікатів і, відповідно, оформлення іпотеки.

«Схема, яка має бути офіційно запущена у вересні, триватиме п’ять років. Ми очікуємо, що через п’ять років страховики повернуться на ринок, що зніме вимогу про схему, яку держава підтримує», — йдеться в прес-релізі.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв про масштабну пожежу в житловому багатоповерховому будинку Grenfell Tower у Лондоні, що сталася у червні 2017 року. Внаслідок пожежі загинула 71 особа. Після пожежі неодноразово порушувалося питання про те, наскільки відповідають нормам пожежної безпеки будівельні матеріали, які використовувалися для облицювання будівлі.

Коментарі