Одного страховика та низку фінансових компаній виключено з Державного реєстру: НБУ

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Рішенням Комітету з нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг від 26 серпня 2022 року страхову компанію «АСКО Медсервіс» виключено з Державного реєстру фінансових установ України. Разом із страховиком із реєстру виключено ще шість фінансових установ.

Як повідомляє інтернет ресурс УкрСтрахування з посиланням на прес-реліз НБУ, 27 липня страхова компанія «АСКО Медсервіс» анульувала 20 ліцензій на здійснення діяльності з надання фінансових послуг у сфері страхування.

Нагадаємо, страховик відмовив представникам регулятора у проведенні позапланової інспекційної перевірки, яка мала відбутися на початку лютого 2022 року. Згідно з НБУ, страховик не забезпечив надання інформації, пояснень, документів, копій документів щодо перевірки, а також не надав доступ до інформаційних систем.

Відповідно до статті 381 Закону України «Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг», стосовно компанії, яка відмовила у проведенні перевірки, застосовується міра впливу у вигляді анулювання ліцензії.

Коментарі