Опитування НБУ: у березні індекс очікувань ділової активності покращився до 52 пунктів

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Згідно з опитуванням Національного банку України, проведеного в березні 2024 року, Індекс очікувань ділової активності (ІОДА) перевищив умовне рівноважне значення у 50,0 пунктів, що свідчить про покращення бізнес-настроїв респондентів.

Як повідомляє НБУ, Індекс очікувань ділової активності (ІОДА) склав 52,0 пунктів порівняно з 47,5 пунктами у лютому та 41,0 пунктом у січні. Підвищення показника ІОДА протягом місяця становило 4,5 пунктів.

«Покращенню настроїв респондентів усіх секторів сприяли нарощування морських та залізничних перевезень, збереження стійкої ситуації на валютному ринку, низькі інфляційні очікування та сезонне пожвавлення ділової активності», – йдеться у звіті НБУ.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що Індекс очікувань ділової активності розраховується на основі опитувань українських підприємств реального сектору економіки.

В опитуванні за березень взяли участь 456 підприємств, секторальний показник для підприємств торгівлі становив 55,1 пунктів проти 50,1 місяцем раніше. Для будівельних підприємств цей показник за березень становив 53,5 пунктів проти 43,7 пунктів у лютому.

Підприємства зі сфери послуг – 50,6 проти 45,3 пунктів на місяць раніше. Секторальний показник для промислових підприємств становив 51,0 проти 48,3 у лютому.

Коментарі