Падіння попиту на електромобілі у Китаї пов’язане з високою вартістю страхування

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Одним із факторів, який впливає на скорочення обсягів продажів електромобілів у Китаї, є зростання ставок страхування. Про це інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо з повідомлення Bloomberg.

Середня річна страхова премія за електромобіль у Китаї становить 8000 юанів ($1100). Це приблизно на чверть більше, ніж річне страхування для автомобіля з паливним двигуном.

«Деякі власники електромобілів кажуть, що страхові компанії навіть відмовили їм, оскільки їхні щоденні тривалі поїздки на роботу і великий пробіг розглядаються як підвищений фактор ризику», – повідомляє Bloomberg.

Рейтингова агенція AM Best пояснює зростання вартості страховки вищими витратами на ремонт та обслуговування таких автомобілів, а також недоліком кваліфікованих фахівців з ремонту та технічного обслуговування електромобілів.

За даними Китайської асоціації легкових автомобілів, цього року постачання електромобілі автомобілів збільшиться на 25% до 11 млн одиниць. Хоча цей показник продовжує зростати, він сповільнився з 36% у 2023 році та 96% у 2022 році.

Коментарі