Перед 20 страхових груп припадає 70% преміального доходу в кіберстрахування

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Глобальний преміальний дохід сектору кіберстрахування у 2022 році становив приблизно $13/5 млрд. Про це йдеться у новому звіті аналітичної компанії Insuramore.

Повідомляється, що понад 70% преміального доходу у кіберстрахування припадає на 20 найбільших страхових груп. Лідируюче місце в кіберстрахування займає глобальний перестрахувальний гігант Munich Re з більш ніж $1 млрд преміального доходу в цьому секторі.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що після дворічного періоду скорочення прибутковості сектору кіберстрахування в США спостерігається відновлення на тлі підвищення ставок, суворішого андеррайтингу та зниження атак програм-вимагачів.

Згідно зі звітом міжнародного рейтингового агентства AM Best, у 2022 році преміальний дохід ринку кіберстрахування в США збільшився на 50% до $7,2 млрд. При цьому покращився коефіцієнт збитковості як для індивідуальних полісів, так і для пакетних страхових покриттів.

У звіті AM Best також йдеться про те, що ринок кіберстрахування переорієнтується у бік індивідуальних полісів, які тепер є кращими серед великих страхових компаній. Частка таких покриттів становить приблизно 70% від кількості.

Коментарі