Перестраховик Munich Re підготував доповідь про основні тенденції ринку кіберризиків

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Поінформованість про кібернетичні ризики та попит на цей вид страхування у 2024 році зростатимуть на тлі розширення цифрових технологій та більш агресивної поведінки кібернетичних злочинців.

Про це йдеться у доповіді перестрахувальної компанії Munich Re, присвяченої ризикам та тенденціям кібестрахування у 2024 році.

«Частка незастрахованих кіберрисків, як і раніше, надто висока. Згідно з нашим поточним глобальним кібер-опитуванням, 87% опитаних менеджерів заявляють, що їхня компанія недостатньо захищена від кіберризиків», – прокоментував Томас Бланк, генеральний директор відділу перестрахування Munich Re.

Інтернет ресурсу Укрстрахування з доповіді Munich Re відомо, що за попередні п’ять років ринок кіберстрахування збільшився майже втричі, але застрахована лише частина ризиків. На великі компанії, як і раніше, припадає більша частина премій, малі та середні підприємства несуть більшу частину кіберрисків самостійно.

За даними аналітиків Statista, до 2028 року щорічні глобальні витрати на кіберзлочинність досягнуть $13,8 трлн у порівнянні з $8,15 трлн у 2023 році.

Коментарі