Підписаний Президентом Закон «Про ОСЦПВ» почне діяти з січня 2025 року

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Закон України «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів» забезпечить подальший розвиток цього сегменту ринку та наблизить його функціонування до стандартів ЄС.

Так прокоментували у НБУ підписання 17 червня 2024 року Президентом України Закону, голосування за яким відбулося 21 травня у Верховній Раді України. Закон, який набуде чинності 1 січня 2025 року, передбачає перехідний період для приведення МТСБУ своєї діяльності у відповідність до нових вимог.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що Законом передбачається поступове підвищення страхових виплат до розмірів, встановлених у країнах ЄС, пряме врегулювання у разі ДТП, у якому шкода завдано лише транспортному засобу, а також скорочення термінів гарантійних виплат потерпілим особам за страховиків-банкрутів.

Законом також скорочено термін розгляду заяви про здійснення страхової виплати з 90 до 60 днів із дня подання заяви. Серед інших ініціатив – розширення практики прямого врегулювання претензій та застосування «європротоколу».

Коментарі