Підрозділ VIG у Словаччині став власником пенсійного фонду 365.life

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Дочірня компанія Vienna Insurance Group (VIG) у Словаччині Kooperativa вийшла на ринок пенсійного страхування, уклавши угоду щодо придбання 100% акцій пенсійного фонду 365.life.

Згідно з прес-релізом VIG, 365.life раніше входив до групи 365.bank та має багаторічний досвід інвестиційних заощаджень на ринках фінансів та капіталу. Компанія має частку ринку близько 5% та управляє пенсійними фондами близько 125 тисяч клієнтів із загальним обсягом понад 500 млн євро.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що ринкова частка Kooperativa становить близько 25%, вона обслуговує 1,5 млн. клієнтів. Сукупний обсяг преміального доходу Kooperativa у 2021 році становив 621 млн євро. Вартість та інші деталі угоди не повідомляються.

«На тлі демографічних змін і проблем, що ускладнюються з фінансуванням державних пенсійних систем у країнах Центральної та Східної Європи, VIG Group вважає, що посилення приватного пенсійного забезпечення матиме вирішальне значення в наступні роки», – йдеться у прес-релізі VIG.

Коментарі