Після оголошення про продаж банківського бізнесу рейтинги Suncorp Group погіршилися

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Міжнародне агентство Fitch Ratings знизило низку рейтингових оцінок банківської та страхової групи Suncorp після продажу банківського бізнесу. Згідно з Fitch Rating, знижений до рівня А+ рейтинг дефолту емітента, до рівня АА-рейтинг фінансової стійкості страховика з прогнозом «негативний».

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що зниження рейтингових оцінок відбулося після оголошення від 18 липня 2022 року про те, що Suncorp продасть банківський бізнес Australia&New Zealand Banking Group (ANZ) за $3,3 млрд. Угода буде завершена після отримання регуляторних погоджень, але не раніше 2023 року року.

“Ми розраховуємо вирішити питання про включення до списку Rating Watch “Негативний” після того, як продаж буде завершено або буде оголошено, що продаж не буде продовжено, а також після того, як буде доступна докладна інформація про остаточний розмір капіталу SGL”. – йдеться у звіті Fitch Ratings.

Нагадаємо, ANZ, як і низка інших банківських груп Австралії, намагається зміцнити своє становище за рахунок розширення на найперспективнішому з погляду зростання ринку країни – штаті Квінсленд. Купівля банківського бізнесу Suncorp допоможе ANZ конкурувати з іншими провідними банками: Commonwealth Bank, Westpac та National Australia Bank.

Коментарі