Після скандалу із фальшивими заставами фінтех Vesttoo звільнить 75% своїх співробітників

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Ізраїльський фінтех Vesttoo оголосив про звільнення 75% своїх співробітників та закриття представництв компанії в Токіо, Гонконгу та Сеулі. Цей крок був за серією звинувачень компанії в передбачуваному шахрайстві при наданні застави при передачі страхових ризиків.

«Це болючі, але важливі рішення, які ми маємо ухвалити зараз. Ми, як і раніше, зосереджені на тому, щоб відновити наші позиції та вийти з цієї проблеми сильніше, ніж раніше», – прокоментували у компанії. Згідно з заявою Vesttoo, компанія збереже персонал у Тель-Авіві, Нью-Йорку, Лондоні, Дубаї та на Бермудських островах.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що Vesttoo надає посередницькі послуги між страховими компаніями та фінансовими інвесторами, які у свою чергу зобов’язані надати забезпечення, яке називається акредитивом (LOC).

Згідно з публічною інформацією, передбачувані підроблені акредитиви (LOC), надані інвесторами страховикам для перестрахувальних операцій на платформі Vesttoo, оцінюються в $4 млрд. У разі підтвердження фактів фальсифікації LOC користувачі платформи Vesttoo, серед яких переважно страховики, виявлять, що їхні поліси, передані , не мають покриття.

Коментарі