Після страхового підрозділу холдинг Japan Post скоротить свою частку у банку

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Японська холдингова компанія Japan Post Holding розглядає можливість продажу мажоритарної частки в Japan Post Bank за $8,9 млрд. Про це з посиланням на власні джерела повідомило агентство Reuters, після чого акції японського банку знизилися майже на 6 в.п.

Згідно з інформацією Reuters, Japan Post зараз володіє близько 89% акцій банку і має намір скоротити свою частку приблизно до 60% до кінця березня. При цьому сам банк може стати покупцем частини виставленого на продаж пакету акцій.

На думку ринкових аналітиків, продаж такого великого пакету акцій можна порівняти з вторинним публічним розміщенням акцій, «оскільки Japan Post прагне розширити базу акціонерів свого банківського підрозділу». Скорочення частки Japan Post Holdings у банківському підрозділі допоможе Japan Post Bank виконати вимоги для лістингу на Токійській фондовій біржі.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що Japan Post Holdings зобов’язалася скоротити свою частку як у банківському, так і страховому підрозділах до 50% до кінця березня 2026 року. Цю мету для страхового підрозділу було досягнуто у 2021 році.

Коментарі