Південнокорейські страховики за три квартали наростили чистий прибуток до $8,7 млрд

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
За три квартали 2023 року страховий сектор Південної Кореї збільшив прибуток на 47,2% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Цей показник охоплює сектор страхування життя та ризикового страхування.
Про це інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо зі звіту профільного регулятора FSS.

Сукупний чистий прибуток страхового сектора за три квартали склав $8,7 млрд, що майже на 50% перевищує результат за аналогічний період минулого року. Таке стрімке збільшення чистого прибутку зумовлене низькою базою порівняння у 2022 році, в якому негативним фактором прибутковості південнокорейських страховиків стали претензії щодо ризику Covid.

На даний час у Південній Кореї працюють 22 страховики життя та 31 компанія зі страхування non-life.

Нагадаємо, ринок страхування життя Південної Кореї сповільниться на тлі зниження заощаджень та страхування інвестиційного типу, тоді як сектор страхування non-life знизиться порівняно з надзвичайно високими темпами зростання попереднього року, але позитивне зростання буде стійким.

У звіті також йдеться, що перспективи страхового ринку Південної Кореї залишаються невизначеними через високий рівень невизначеності економічного та фінансового ринкового середовища.

Коментарі