Покриття ризику повеней для житлової нерухомості в Італії залишається на низькому рівні

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Італійський регіон Емілія-Романья найбільш схильний до ризику повені, однак, ступінь страхового захисту залишається на низькому рівні.

Такий висновок зробили автори звіту, підготовленого аналітичною компанією Verisk, оцінюючи ступінь збитків від нещодавньої повені у низці регіонів Італії. Особливо вразливими є об’єкти житлової нерухомості, оскільки повінь не входить до переліку ризиків, що покриваються, у стандартному страховому полісі для власників житлової нерухомості.

«Внаслідок низького охоплення частка великої шкоди житловим приміщенням, спричиненої цією подією, що покривається страховим ринком, ймовірно, становитиме невеликий відсоток від загального страхового збитку», – йдеться у звіті.

Разом з тим рівень покриття ризику повені для комерційних та промислових напрямків бізнесу становить приблизно 45%.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що масштабні повені в Емілія-Романья, Марке та інших регіонах Італії завдали економічної шкоди на мільярди євро. За оцінками аналітиків страхового брокера Aon, застраховані втрати займають у сукупному обсязі шкоди незначну частину через «значні прогалини у страховому покритті».

Коментарі