Помірна інфляція та економічне зростання: НБУ опублікував Інфляційний звіт за січень

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Національний банк України опублікував Інфляційний звіт за січень, в якому міститься прогноз рівня інфляції на найближчу та середньострокову перспективу.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування зі звіту відомо, що інфляція в Україні помірно прискориться у 2024 році, але вже у 2025 році увійде до цільового діапазону НБУ, знизившись до 5,8%, а у 2026 році – до 5%.

Згідно зі звітом, відновлення економіки продовжиться, але темп зростання сповільниться до 3,6% у 2024 році. У наступні два роки очікується прискорення зростання ВВП до 4-6% на рік. «Відновлення підтримуватиме м’яка фіскальна політика, подальше пожвавлення внутрішнього попиту та розширення логістичних потужностей. Водночас все ще високі ризики безпеки та масштабність втрат та руйнувань обмежуватимуть економічне зростання». – йдеться у звіті.

Під час складання Інфляційного звіту НБУ розглянув два сценарії розвитку економіки України: за повільного проведення реформ у рамках євроінтеграції економіка може зростати приблизно на 4% протягом десятиліття. Проте швидка трансформація забезпечить економічне зростання на рівні близько 7%.

Коментарі