Потрібні роки для врегулювання претензій щодо лізингових літаків, що утримуються в росії

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Врегулювання судових суперечок та страхових претензій у зв’язку з утриманням у російських аеропортах сотень лізингових літаків триватиме протягом кількох років. Головною причиною тривалого врегулювання аналітики DBRS Morningstar називають військову агресію росії, що триває в Україні.

Згідно зі звітом DBRS Morningstar, неможливість повернути ці активи з росії призвела до позовів щодо багатьох основних та умовних страхових полісів літаків та двигунів на загальну оцінну вартість від 10 до 15 мільярдів доларів». Агентство наголосило, що у разі, якщо претензії будуть визнані обґрунтованими, загальні збитки для галузі авіаційного страхування мають залишатися керованими, незважаючи на те, що це стане найбільшим разовим збитком в історії авіації.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що найбільша лізингова авіакомпанія з Дубліна AerCap звернулася до Високого суду Лондона з позовом проти страховиків AIG Europe та Lloyd’s Syndicate 5310, щоб отримати заявлене, але не виплачене страхове відшкодування через втрату своїх літаків.

Нагадаємо, Fitch Ratimgs закликав представників галузі “набратися терпіння”. За його словами, оцінка збитків від війни принципово відрізняється від прогнозування збитків у зв’язку із пандемією Covid-19.

Коментарі