Повінь у Дубаї розкрила недостатність страхування житла в ОАЕ

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Після масштабної повені в Дубаї, яка була спричинена рясними дощовими опадами, в Об’єднаних Арабських Еміратах зростає попит на страхування житла.

Згідно з інформацією місцевого видання The National, лише 15% жителів ОАЕ мають страховий поліс,  що покриває ризики для житлових будівель. Це «шокуючи мало», – кажуть представники страхового сектору країни.

«Ставки зі страхування житла, як і раніше, шокуючи низькі, і ми, схоже, бачимо зростання запитів тільки тоді, коли йдуть сильні дощі або коли з’являються новини про пожежу в багатоквартирному будинку», — цитує The National слова керівника відділу розробки продуктів Yallacompare.

За словами представника страхової компанії Nexus Insurance, ще зарано оцінювати масштаби витрат, але вони можуть скласти мільярди дирхамів. «Кращі ліки – це профілактика», – сказав д-р Черкіай, також заявивши, що страхування житла в ОАЕ знаходиться на низькому рівні. «Весь Близький Схід недостатньо застрахований, як це видно тут, здебільшого з погляду обов’язкового покриття, такого як медичне. Воно не користувалося популярністю».

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що сильні дощові опади, що спричинили повінь в Об’єднаних Арабських Еміратах, стануть причиною хвилі страхових претензій у секторі автострахування, майнових ризиків та переривання бізнесу.

Коментарі