Пожежі в Канаді знищують лісові насадження, що використовуються для боротьби з викидами СО2

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
У Канаді продовжуються лісові пожежі, які знищують рекреаційні насадження, покликані компенсувати викиди СО2. За деякими даними, збитки від пожеж оцінюються в мільйони тонн вуглекислого газу, який потрапив в атмосферу.

Вчені-кліматологи та екологічні активісти кажуть, що інструменти боротьби з парниковими газами, у тому числі засновані на лісових насадженнях, загалом неефективні для пом’якшення наслідків зміни клімату, незважаючи на десятиліття експериментів та удосконалень.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування з посиланням на прогноз Федерального агентства природних ресурсів Канади повідомляв, що лісові пожежі будуть активними до вересня. Загальні економічні витрати та застраховані збитки будуть підраховані після того, як буде локалізовано вогнища займання. На сьогоднішній день жодна аналітична служба не представила своїх прогнозних оцінок.

Нагадаємо, за даними Асоціації лісових товарів Канади (FPAC), безпрецедентні пожежі цього року вже знищили щонайменше 4 млн гектарів, або 1% канадських лісів.

Коментарі