Позитивний прогноз та серйозні ризики: звіт Fitch Ratings для страховиків життя Японії

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings у своєму новому звіті прогнозує збереження на досить високому рівні основних фінансових показників японських страховиків життя.

У звіті Fitch Ratings йдеться, що послідовне накопичення капіталу страховиками життя дозволить зберегти основні нормативні показники та утримати рейтинги, що діють.

Згідно з Fitch Ratings, пом’якшення урядом обмежень, пов’язаних з пандемією, сприятиме стійкій загальній прибутковості японських страховиків життя у 2025 фінансовому році.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування зі звіту також відомо, що загальний обсяг прибутку 9 компаній страхування життя в Японії збільшився на 35% до 2,1 трлн єн ($13,3 млрд). Цей приріст пояснюється скороченням страхових збитків, пов’язаних із пандемією.

Ризиками, які впливатимуть на прибутковість японських страховиків життя, залишаються зниження прибутковості облігацій в єнах, підвищення курсу японської єни щодо долара США, розширення спредів за іноземними кредитами або крах японського фондового ринку у 2025 фінансовому році.

Коментарі